Kalendar takmičenja 2019

<<  <  July 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

18025712
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
20019
31586
86203
17763500
785521
829213
18025712

28-07-2021 20:31
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

10 zapovesti roditelja plivača

10 zapovesti roditelja plivaca

  1. NE nametanje ambicija

- Zapamtite da je plivanje aktivnost vašeg deteta a ne vas. Napredak i poboljšanje plivanja se razlikuju kod svake osobe. Ne sudite o plivanju vašeg deteta posmatrajući drugu decu u bazenu i ne vršite pritisak na svoje dete na temelju vašeg razmišljanja kako bi ono trebalo da pliva. Lepa stvar kod plivanja je što svaki plivač može težiti da sam poboljšava vremenom svoj rezultat i da individualno napreduje.

  1. Podržavanje želja deteta bez obzira na sve

- Želja i potrebe vašeg deteta treba da budu jače od svega ostalog. Ono što je najbitnije, odnosi se na to da li vašem detetu prija voda i plivanje. Da li se ono zabavlja u bazenu ili mu to predstavlja poteškoću i napor. Ukoliko treninzi ili takmičenja nisu zabavni za vaše dete, ne smete vršiti pritisak na njega da učestvuje u njima.

  1. Ne budite trener vašeg deteta

- Uključeni ste u sportski program koji zahteva profesionalno treniranje, nemojte potkopavati posao trenera pokušavajući da Vi sami trenirate svoje dete. Ukoliko je tako, mi Vam nismo potrebni a Vi ćete samo zbunjivati svoje dete i oslabiti vezu trener - dete i tada ono može doći u situaciju da stagnira sa plivanjem i da mu činimo u stvari suprotno. Vaš posao je svakako da podržite svoje dete, osigurate mu pažnju, ljubav i podršku u svakom trenutku i obezbediti mu da se oseća sigurno i da zna da ste uvek uz njega.

  1. Ispoštujte takmičenja svog deteta i budite pravi roditelj vašeg takmičara

-Ako dolazite na takmičenje svoga deteta, morate ga ohrabriti ali ne i kritikovati i stvarati mu nepotrebnu tenziju pred takmičenje. Zapamtite, da “vikati” nije isto što i “navijati”. Poštujte sudije i trenera i budite dostojan roditelj vašeg malog takmičara.

  1. Spoznajte strahove svog deteta ukoliko postoje

- Prvi nastup na takmičenju vašeg deteta može biti jako stresan za njega. Potpuno je prirodno da se boji i da ima tremu pred takmičenje. Nemojte nikako vikati na njega i omalovažavati ga, reci te mu da ga trener ne bi prijavio za te discipline da nije spreman za njih. Zapamtite, Vaš posao je da ga podržavate u svakom trenutku, dok stiče plivačko iskustvo.

  1. Ne kritikujte službeno osoblje na takmičenjima

- Ako niste deo službenog osoblja nemojte uticati na njihove odluke, nemojte misliti da neko radi protiv vašeg deteta, svi se trude da najbolje moguće obavljaju svoj posao, poštujte njihove odluke jer se sigurno donose sa razlogom.

  1. Poštujte trenera svog deteta

- Veza između vašeg deteta i trenera je posebna, i vrlo je važna za uspeh i zabavu vašeg deteta. Treneru su sva deca podjednaka i njegova želja je usmerena ka uspehu svih njih. On je kvalifikovan za posao koji obavlja i verujte njegovim donetim odlukama.

  1. Podržite klub svoga deteta

- Roditelji koji svoje dete stalno iznova prebacuju iz kluba u klub nisu mudri roditelji. Nije bistrija voda u bazenu drugog kluba. Normalno je da sa vremena na vreme u klubu nastane poneki problem i da postoje određeni unutrašnji problemi koji budu vrlo brzo rešeni, ali znajte da je interes svakog kluba da ima prvake i da njegova deca budu najuspešnija.

  1. Dete mora imati i druge ciljeve osim ciljeva pobede

- Većina uspešnih sportista, kao i plivača usmerena je na veliki i naporan rad, a ne samo na rezultat. Treba poštovati napore i rad deteta, jer vrhunski plivači se ne rađaju već stvaraju. Sigurno je da dete treba obratiti pažnju i na svoje dnevne navike i obaveze, sport je jako važan deo svakog deteta ali ga ne sme odvojiti od škole i sopstvenih dnevnih obaveza.

  1. Ne očekujte da će vaše dete zasigurno postati Olimpijac

- Želja svih nas kao roditelja je da naša deca postanu uspešna. Morate da znate da uspeh dece ne određuju samo dobri treneri i vrhunski rezultati. Znate li da samo 2% dece plivača koja su među prvih 100 u dobi od 10 godina, među prvih 100 i u dobi od 17 – 20 godina, a veoma mali broj od te skupine postigne svetsku klasu i nastupa na Olimpijskim igrama. To svakako ne sme da Vas obeshrabri kao i vaše male plivače, ako ne probaju neće ni znati da li mogu biti uspešni. 

Copyright © 2014 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Luk

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić