Kalendar takmičenja 2019

<<  <  August 2022  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

26503395
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
12193
17899
98551
26230488
272907
790339
26503395

12-08-2022 15:28
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

Šta ukoliko mi se sport i fizička aktivnost ne sviđaju

dete ne voli sport

Šta ukoliko vaše dete ne voli sport i fizičku aktivnost, šta to sprečava i utiče na decu da ne vole sport. Svi znamo da je fizička aktivnost jako važna za sve nas, naročito zbog zdravlja. U nastavku ćemo vam predložiti kako na zabavne načine da priđete deci i utičete na njih da postanu aktivni. 

Učenje o sportu

Deca uglavnom izbegavaju da rade stvari koje malo poznaju, ili smatraju da bi bila loša jer nemaju dovoljno iskustva. Sportske aktivnosti mogu izgledati komplikovano zbog različitih pravila koja uključuju. Deca su mala i često ne mogu da razumeju da i odraslima treba nekad i po nekoliko godina da dobro nauče i steknu iskustva u određenim sportovima. Međutim, ukoliko roditelji možda nemaju vremena za sport, ne prate ga iz bilo kod razloga, decxa automatski smatraju da i njima nije potreban, a potom kada bi trebala da se uključe u određenu sportsku aktivnost može nastati problem. Škola je najčešće idealna početna tačka da se krene sa sportom, isproba određena sportska aktivnost i stekne neko iskustvo. Jednostavniji način predstavlja upućivanje u sportsku aktivnost putem televizije ili interneta. Opšta preporuka je da dete ne bi trebalo prisiljavati na određenu aktivnost, već samo usmeravati. Dete bi trebalo da proba ukoliko postoji takva mogućnost, nekoliko sportskih aktivnosti pre nego što odluči koja od njih mu najviše odgovara.

Loše sportsko iskustvo

Pojedina deca ne vole grupne sportove, jer su možda nekad imala loše iskustvo, odnosno možda sa grupom vršnjaka sa kojima se nisu lepo zabavila. Možda su se osećala nesigurno, jer su svi ostali izgledali kao da znaju šta rade, a ona su se osećala nesigurno. Možda im se nije svideo pritisak nadmetanja sa drugom decom. Takmičenje kod određene dece može izazvati intenzivne emocije. Ponekad, određena deca u žaru borbe mogu da se izviču na svog saigrača, a ovakva situacija može biti itekako stresna, naročito ukoliko ste vi to dete. Decu treba podsećati na razumevanje i poštovanje. Često roditelji pa čak i treneri mogu zbog situacije iz igre da uznemire decu svojim pritiskom. Sa decom treba neprestano razgovarati, biti uz njih i podržavati ih čak i ukoliko ono što rade i ne izgleda tako sjajno. Imajte na umu da ne možemo svi biti olimpijski prvaci, ali je zdravlje svima nama podjednako važno.

Pronalazak pravog sporta

Postoji na desetine sportova, ali kako pronaći onaj pravi. Pojedini roditelji povučeni svojim interesovanjima, upisuju decu na sportske aktivnosti koje oni vole, ne razmišljajući o njihovim interesovanjima. Mnogo dece se na primer trudi u fudbalu, tenisu, košarci, ali šta ukoliko je na primer odbojka ili plivanje sport za njih. Različiti sportovi zahtevaju drugačije veštine. U nekima je potrebna snaga, u drugim brzina, u trećim skokovi itd. Potrebno je utvrditi da li dete uživa u grupnim ili individualnim sportovima i na osnovu toga pokušati sa pronalaženjem sportske aktivnosti koja bi im najviše odgovarala.

Zašto moram da se bavim sportom

Već smo naveli da je bavljenje sportom odličan način da ostanete zdravi i aktivni. Međutim ukoliko detetu trenutno ne odgovara ni jedan sport, postoje drugi načini kako bi ostalo zdravo i aktivno:

  • ples
  • šetanje psa
  • boravak na igralištu
  • rad u bašti
  • vijača

Veoma je važno da ograničite upotrebu elektronskih uređaja poput računara, tableta, mobilnog telefona itd. Ne, ne morate se baviti određenim sportom, ali bi morali da budete aktivni, ukoliko želite da budete i ostanete zdravi. Na kraju ćete sigurno pronaći aktivnost koja vam najviše leži i odgovara, samo nemojte brzo da odustajete.

 

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić