Kalendar takmičenja 2019

<<  <  August 2022  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

26503574
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
12372
17899
98730
26230488
273086
790339
26503574

12-08-2022 15:51
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

6 razloga zašto su plivači najbolji učenici

SECOND CONDITIONAL - Baamboozle

Budilnik vam obično zvoni ranije ujutru, ustajete bez problema jer vam je to već ušlo u rutinu, obavezno doručkujete, odlazite u školu, poneli ste zdrav i obilan ručak, odlazite na trening, užinate, radite svoj domaći zadatak, večerate i odlazite na spavanje. Obično je ovo rutina skoro svakog malog plivača. Obično plivanje oduzima dosta slobodnog vremena, naročito kako postajete stariji, pa se postavlja pitanje kako se škola i školske aktivnosti uklapaju u sve to. Međutim, istraživanja su pokazala da plivanje stvara inzvanredne učenike a zašto je to tako otkrijte u nastavku teksta:

 1. Plivači znaju kako da upravljaju svojim vremenom

Plivači su gotovo uvek u borbi sa sopstvenim vremenom i gotovo da postoji neizmerna "borba" oko odlaska na vreme na trening i na časove. Dobar plivač zna da mora stići da obavi sve svoje obaveze na vreme. Kako bi sve uskladili jedini način je da postoji odlična organizacija, bez koje ništa ne bi bilo moguće, i zato kažemo da plivači prirodno moraju da znaju kako da usklade svoje vreme i postignu sve svoje zacrtane obaveze.

Robin-Sparf-pace-clock-time-reflection

2. Plivači mogu svoje domaće zadatke da ponesu sa sobom

Znajući da nemaju vremena za gubljenje, plivači su uvežbani da svoje domaće zadatke obavljaju na treninzima ali i plivačkim takmičenjima, želeći da ugrabe svaki slobodan trenutak kako bi bili sigurni da ne zaostaju za svojim vršnjacima a pokazujući svima da mogu da budu podjednako uspešni u školi ali i u omiljenoj fizičkoj aktivnosti.

Students Beach Studying

3. Plivači se ne žale koliko god zadatak bio težak

Kako bi bili uspešni moraju da pruže sve od sebe, pa od malena uče da se ne žale, treneri su tu da pokažu da izgovori u plivanju ne postoje i da se žalbe neće uvažiti, već da jednostavno "izgaranje" na treningu i takmičenjima predstavlja idealno rešenje koje štedi vreme i energiju i predstavlja jedini način koji pruža adekvatne rezultate. Znajući za takav način, plivači ga primenjuju i na školske aktivnosti, pa samim tim bivaju uspešniji od mnogih svojih vršnjaka.

michael-phelps-

4. Plivači se boje neuspeha

Plivači, u odnosu na neke druge sportiste, svoje neuspehe i uspehe prihvataju kao sopstvene, odnosno predstavljaju odraz njihovog rada i upornosti. ISti način se reflektuje i na školu. Ne možemo kriviti nastavnika ili profesora za loše ocene, umesto toga mislimo zašto je nešto krenulo po zlu i šta smo mogli bolje uraditi da se radna etika na kraju isplati.

KAZAN, RUSSIA - AUGUST 05: (L-R) Adam Peaty, Chris Walker-Hebborn and Siobhan-Marie O'Connor of Great Britain celebrate winning the gold medal in a new world record of 3:41.71 in the Mixed 4x100m Medley Relay Final on day twelve of the 16th FINA World Championships at the Kazan Arena on August 5, 2015 in Kazan, Russia. (Photo by Adam Pretty/Getty Images)

5. Plivači sebe ne shvataju previše ozbiljno

Sa glavom uronjenom u vodi, i omiljenom pesmom koja im se mota po glavi, u jednom trenutku grabe za svakim zaveslajem kako bi postali "glavni" u svojoj stazi, dok u sledećem trenutku prskaju vodom svoje drugare a trener im priča omiljeni vic u pauzama. Ovakva bezbrižnost plivačima omogućava da nedaće i izazove prihvate sa osmehom i raširenih ruku. Plivači znaju da i za najnapornije zadatke i teško ostvarive ciljeve postoji rešenje ukoliko mu se adekvatno pristupi i naravno sa osmehom na licu.

swimmers-laughing-at-2016-ncsa-juniors

6. Plivači uživaju u malim stvarima

Jednostavne i male stvari čine život interesantnijim. Ne moramo svi biti podjednako uspešni i ne moramo se grčevito boriti da postignemo apsolutno sve što je zacrtano, ali je najvažnije da svakodnevno uživamo u odlasku na treninge, druženju sa omiljenim drugarima, da pokušamo što više informacija da upijemo od trenera, i damo sve od sebe da svaki trenutak učinimo što prijatnijim. Svi znamo da plivanje ne spada u lakše sportske aktivnosti i da zahteva godine i godine prakse. Ali bez obzira na sve, najvažnije je da razumemo naše male plivače i pružimo im podršku uvek jer ono što oni postižu svakodnevno je vredno svakog poštovanja.

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić