Kalendar takmičenja 2019

<<  <  July 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

18023861
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
18168
31586
84352
17763500
783670
829213
18023861

28-07-2021 19:20
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

Kako se mentalno pripremiti za velika takmičenja

mentalna priprema plivaca

Bez obzira na to koliko je jedan plivač utreniran, neizbežno je da se postavlja pitanje kako iskoristiti najbolje od svog treninga i pružiti svoj maksimum. Kako da budete sigurni da će dani, nedelje i meseci provedeni na treningu omogućiti da vaš um i mišići rade zajedno u harmoniji kako bi proizveli rezultate koje zaista zaslužujete. U nastavku vam pružamo uvid u nekoliko moćna načina koji će vas sa sigurnošću mentalno pripremiti za svako takmičenje.

Budite spremni na teške i nepovoljne uslove

Realnost je da se većina plivača suočava sa uslovima koji su retko savršeni pred važna plivačka takmičenja. Vreme ume da bude veoma hladno, često se dešava da nenamerno kasnite na takmičenje, ne stižete da se dobro zagrejete, nervozni ste i u svoj toj žurbi gubite razmišljanje i pojam o samom takmičenju i cilju koji ste zacrtali. Postavlja se pitanje kako se pripremiti za takve uslove i na koji način razviti kratkoročnu memoriju i poverenje koje je neophodno kako bi ne samo "preživeli" uslove koji su daleko od idealnih, već uspeli da se izvučete iz njih i postanete uspešni.

Mentalni uspeh na takmičenju dolazi od treniranja mentalne čvrstine na treningu

Ukoliko pružate 100% od sebe na treningu samo kada su uslovi 100% idealni, očekivaćete sličnu ili istu situaciju i na takmičenjima. Međutim ukoliko možete uspeti da pružite 100% od sebe nakon lošeg sna ili pismenog zadatka koji ste loše uradili tokom istog dana, to znači da ste mentalno očvrsnuli dovoljno dobro da ništa ne može skrenuti vašu pažnju kada je plivanje u pitanju.

Nemojte se sramiti izazovnih stvari u praksi

Budite onaj plivač koji će preuzeti kontrolu nad sopstvenim telom kada okolnosti nisu savršene a čak ni blizu od idealnih. Pripremite se na život koji je prepun prepreka i ljudi koji će nenamerno ili namerno hteti da vas sputaju zbog sopstvenih interesa.

Fokusirajte se na sadašnjost

Znamo da je potpuno drugačije kada plivate na treningu gde vas posmatra samo vaš trener i drugari koje svakodnevno viđate, nego kada ste na takmičenju i tu se nalaze vaši roditelji i svi ostali prijatelji koje ne želite da izneverite i svakako ste tada i pod mnogo većim pritiskom. Takođe trka na kojoj nastupate je samo jedna i nema ponavljanja, tako da sav dotadašnji uloženi napor i energiju na treningu morate pružiti kako bi postigli uspeh. Najjednostavniji način da blokirate sve prepreke koje vam stoje na putu je da se opustite i fokusirate na sadašnjost. Na kraju krajeva, ukoliko konstantno mislite na konkurenciju, na to šta će vaši roditelji reći, o uslovima susreta ili na previsoka očekivanja od sebe samog, onda sigurno gubite opuštenost i tada se sigurno ne možete ni fokusirati na sadašnjost. Biti spreman za trku znači biti opušten (mentalno a ne fizički). Kada ste mentalno opušteni znači da vam srce ne kuca ubrzano, da možete disati sporo i opušteno i što je najvažnije možete da se usredsredite na takmičenje na kome učestvujete.

Fokusirajte se na samo takmičenje i na trenutak

Plivati brzo, prestići sve ostale plivače i videti da je vaš rezultat ispred svih je sjajno, ali kako bi to postigli morate imati savršenu tehniku koju možete dostići jedino ukoliko vam je tehnika savršena. Kako bi nešto radili savršeno brzo, pre svega morate znati to uraditi savršeno kada ga izvodite sporo. Tokom takmičenja ne bi trebali razmišljati o svojoj tehnici i to je i cilj meseci i meseci mukotrpnih treninga. Morate biti sigurni u ono što ste vi i sve što ste do tada naučili. Ne posmatrajte šta drugi plivači rade već mislite o tom da sve što budete radili bude što tačnije.

Budite spremni da trenirate i u nepovoljnim uslovima.....

Usredsredite se na trenutak........

Fokusirajte se na samo takmičenje i trenutak

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić