Kalendar takmičenja 2019

<<  <  June 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

16997601
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
23396
30293
204079
16586150
586623
792755
16997601

21-06-2021 18:36
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

8 stvari kod plivanja koje nemaju nikakve veze sa talentom a veoma su važne

product e image 3503

Mnogo se govori u poslednje vreme o samom talentu, ali morate znati da talenat nije glavna stvar koja će od vas napraviti šampione. To je takođe nešto što sami ne možete nikako kontrolisati. Pitate se na čemu se onda fokusirati?

Većina vas voli plivanje, trudi se maksimalno, međutim oseća se sumnjivo jer misli da možda nema dovoljno talenta i da je možda vreme da odustane. Ne dozvolite da vam ovakve i slične misli pokvare pre svega uživanje a potom i vaš put ka uspehu. Ono na šta bi se trebali orjentisati su: radna etika, fokus, detalji. Uprošćeno rečeno, vi možete biti najtalentovaniji sportista na svetu, ali ukoliko nemate razvijenu radnu etiku, vaš potencijal nikada neće biti u potpunosti ostvaren. U nastavku ovog teksta pružamo vam uvid u 8 najvažnijih stvari kojima se možete pozabaviti kako bi brzo napredovali u plivanju a nemaju baš nikakve veze sa talentom.

1. Trud

- Možda je nešto što svakodnevno čujete ali zapitajte se koliko zapravo ulažete truda dok plivate u bazenu ili obavljate bilo koju aktivnost. Znajte da niko od nas nije rođen naučen, i da bi savladali ili ovladali određenom veštinom moramo se konstantno truditi i pružiti svoj maksimum. Trud je svakako nešto što od vas zavisi.

2. Samopouzdanje

- Ukoliko postoji bilo koja tehnika koja će povećati vaš optimizam to je svakako i samopouzdanje. Samopouzdanje će adekvatno usmeriti vaše emocionalno stanje i učiniti da se fizički napor itekako isplati. Osobe koje nemaju samopouzdanja obično govore na sledeći način: "Ja to ne mogu da uradim", "To je previše teško, ja to ne znam". Osobe koje žele da bodre sebe i žele uspeh, razmišljaju na sledeći način: "To je teško, ali ja znam da to mogu i želim to da ostvarim", "Pružiću svoj maksimum i svima pokazati da ja to zaista mogu". Uvek bodrite i sebe ali i svoje drugove. Možda svakako samopouzdanje neće omogućiti da pobedite baš u svakoj trci, ali će vam doprineti da budete najbliži tome.

3. Biti prvi u vodi

- Sigurno ste čuli za poslovicu koja kaže ukoliko dolazite tačno na vreme, već ste odavno zakasnili. Pokažite svom treneru i roditeljima da ste uvek spremni za rad i da vam je stalo da naučite plivanje i sve što ide uz to, dolazeći među prvima na svoj trening. Ukoliko međutim dolazite među poslednjima ili u gorem slučaju često kasnite, vašem treneru i drugarima ostaviće utisak da vama do plivanja u stvari nije ni stalo. 

4. Budite dobar član tima

- Da li ste dobar timski igrač i pomažete svojim drugarima uvek kada je to potrebno. Iako mislite da ste na takmičenju sami u vodi, znajte da dodatna pozitivna motivacija od strane trenera ali i vaših drugara može učiniti da pružite dodatne napore i budete prvi. Dodatno bodrenje i lepa reč može preokrenuti vaše i misli vaših drugara tako da nestane treme ukoliko postoji i pruži dodatnu podršku.

5. Korišćenje pozitivnog govora tela

- Bez obzira da li ste na treningu ili takmičenju uvek nastupajte spremni, pokazujući i sebi ali i drugima da vam je tu zapravo mesto. To zapravo znači da ne bi trebali da ukrstite ruke, opustite telo, spustite glavu i klonete i duhom i telom, već zapravo sve suprotno od toga. Budite vedri, nasmejani, podignute glavu govoreći i sebi i drugima da jedva čekate da "rasturite" u vodi.

6. Spremni da primite kritiku

- Biti uvek spremni da primite konstruktivnu kritiku, zapravo znači da ste svesni da ne znate baš sve i da ste spremni da naučite nove stvari i ispravite nastale greške. Elitni plivači su spremni da konstantno uče nove stvari i znaju da nisu rođeni nepogrešivi. Umesto da pravite nove greške iznova i iznova, pažljivo slušajte svog trenera, obratite pažnju na tehniku i uvek dajte sve od sebe da nadogradite svoje plivanje i budete još bolji.

7. Fokus i razmišljanje

- Napor je jedina stvar koja bez ulaganja fokusa i razmišljanja neće imati nikakvu poentu. To zapravo znači da ukoliko se maksimalno trudite ali vam misli konstantno lutaju negde, znači da suludo trošite kalorije na bazenu. Iako živimo u svetu koji je pun stvari koje nam mogu odvratiti pažnju, plivanje smo izabrali baš iz razloga da se na kratko odvojimo od računara, pametnih telefona i svega ostalog što nam u većini puta može doprineti da umesto nas razmišlja neko drugi a ne mi sami čineći tako da ma šta radili da se ne udubljujemo previše jer znamo da će svakako umesto nas neko drugi pronaći adekvatno rešenje.

8. Redovna briga o sebi i svom zdravlju

- Kako bi bili uvek spremni, a pre svega zdravi, morate i brinuti o sebi. To podrazumeva svakodnevno razmišljanje o tome kada ležete i kada ustajete, kako se hranite i šta unosite u sebe, da li pijete dovoljno tečnosti i unosite adekvatnu količinu vitamina i minerala.

Savet

Biti sportista može svako, ali biti uspešan sportista i nije najjednopstavnija stvar na svetu. U ovom tekstu smo vam prikazali samo deo najvažnijih stvari na koje bi trebali obratiti pažnju. Probajte da budete što sigurniji u sebe, da pružate uvek maksimum na bazenu ali i u školi, da ste usredsređeni i fokusirani tako da vam misli ne lutaju, da prihvatate kritiku, da bodrite sebe i svoje drugare u timu i da redovno brinete o sebi i svom zdravlju. Tek nakon svega toga možete izjaviti da ste uspešan sportista.

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić