Kalendar takmičenja 2019

<<  <  October 2022  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

27508070
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
10386
17815
120384
27269501
28201
555902
27508070

02-10-2022 07:13
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 060/5057980
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

Šta su plivačka takmičenja

crvena zvezda logooo

Šta predstavljaju plivačka takmičenja

Plivačka takmičenja održavaju se tokom čitave godine i predstavljaju veliku šansu plivača da testiraju svoje veštine protiv drugih plivača, mogućnost postizanja ličnog rekorda ali i način putem koga treneri prate njihov napredak. Međutim nezavisno od motiva plivača i razloga dolaska, svi ste dobrodošl u naš klub. Ciljevi svakog plivača pre svega trebaju biti: zdraviji život, psiho-fizička kondicija, druženje i bolja forma, putovanja, ali i mogućnost za stvaranje plivačke karijere. Zadatak naših trenera i instruktora je da kroz kvalitetan i kreativan trening, kroz svojevrsnu kombinaciju plivačkog uživanja i doziranog fizičkog napora, uz druženje i opuštanje, u prijatnoj atmosferi omoguće ostvarivanje Vaših ličnih i timskih ciljeva.

 • Registrovane plivače u PSS (Plivački Savez Srbije) i njihove ostvarene rezultate na takmičenjima možete pogledati OVDE

 

Šta se dešava na takmičenjima

 • Prilikom odlaska na plivačka takmičenja morate uvek da pratite uputstva svog trenera. Zapamtite da trener u svakom trenutku mora da zna gde se vi nalazite i da li ste za kratko iz nekog razloga napustili bazen. Znajte da za trku na kojoj treba da učestvujete neće vas čekati, i jedino je vaša odgovornost ukoliko je propustite. Na trci u kojoj učestvujete i pored bazena treba da budu prisutni samo plivači i njihovi treneri. Svi ostali gledaoci, roditelji i funkcioneri trebaju biti na tribinama i oblastima za sedenje.

 

Potrebna oprema koju dete treba da ponese na takmičenje:

 • 2 kupaća kostima ( najmanje)
 • Peškir ili bade mantil
 • Papuče za bazen
 • Kapa
 • Naočare
 • Fen za kosu
 • Gumica za kosu ( ukoliko dete ima dugu kosu)

Prilikom dolaska na dogovoreno mesto, roditelji svoje dete predaju treneru sa svim stvarima sa kojima je dete došlo. Obaveza roditelja je jedino da finansijski regulišu svoje obaveze vezane za put i troškove takmičenja. Nakon predaje deteta treneru, roditelji treba da se opuste i pronađu neko sjajno mesto, odakle će imati dobru preglednost bazena. Nemojte tražiti mesto koje će vam omogućiti brzo pritrčavanje detetu, ukoliko mu na primer padne peškir.... Ne tražite dete pogledom i ne podižite mu tenziju jer je njemu/njoj taj dan veoma stresan, a o svim detaljima pobrinuće se trener!

Dete i trener na takmičenju moraju da imaju svoje vreme, vreme koje će iskoristiti za ćutanje, pričanje, savetovanje, plakanje, smejanje, dok vi, kao roditelj, kada se završi takmičenje imate obavezu da ne pričate o plivanju i rezultatu, nego čestitate detetu, podržite ga i kažete mu da se ponosite njime. Bez obzira da li dobija ili gubi, ono se bavi sportom i živi zdravim načinom života a to je ono što je najvažnije.

 

Šta predstavlja diskvalifikacija

Diskvalifikacija na plivačkim takmičenjima nastaje kada plivač prekrši određeno pravilo:

 • izvođenje neodgovarajućeg okreta
 • propuštanje dodira sa obe ruke ili noge na ploču pri kraju bazena
 • izvede pogrešan start
 • plivač neće znati da je diskvalifikovan do završetka trke a trener će porazgovarati sa plivačem o tome šta se zaista dogodilo i uticati na sprečavanje ponovnog nastajanja iste greške

Ukoliko primetite vi kao roditelji da je dete izvelo pokrete koji će ga diskvalifikovati, ne paničite, već sačekajte da se takmičenje završi i ne grdite svoje dete. Grešne se dešavaju i nekada na njih nije moguće uticati. Pohvalite ga da je ipak bilo uspešno, i da je to mala greška koju će uspešno popraviti sledećeg puta, jer ipak je važno učestvovati. 

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić