Kalendar takmičenja 2019

<<  <  January 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

13028855
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
4096
39931
83644
12720902
795896
1051361
13028855

27-01-2021 03:14
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

Na koji način klub uči decu plivanju

učenje plivanja kod dece

Učenje plivanja je jedna od najvažnijih životnih veština, ali ne samo u korist sigurnosti ukoliko ste u vodi. Kada dete jednom savlada plivačke tehnike i oslobodi se u vodi, otvaraju se vrata jednog od najprijatnijih oblika rekreacije i fitnesa. Kada jednom naučite da plivate, možete naučiti i da skijate na vodi, da ronite, surfujete, uživate u raftingu ili jednostavno uživate na moru.

Savladavanje veština plivanja otvara svakako različite životne mogućnosti ali osim toga vam može spasiti život. Odrastanje uz strah od vode ograničava rekreativne izbore ali se može i dublje manifestovati u obliku fobije.

 

Plivačke lekcije

Kako bi bilo koje dete naučili da pliva, pre svega ga morate razumeti, spustiti se na njegov nivo, učiniti mu sport zabavnim, a tek potom razmišljati detaljnije o načinima koji će mu omogućiti da savlada plivanje. Učiti decu da plivaju zahteva samo nekoliko "instrumenata" i to pre svega bazen. Učenje plivanja je uvek zabavnije u grupi. Kod nas u plivačkom klubu postoji nekoliko grupa plivača koje treneri raspoređuju u zavisnosti od nivoa znanja i veština plivanja. Svako ko želi može doći na trening, dovesti svoje dete i porazgovarati sa trenerom o priključenju našem klubu. Kako bi lagano ušli u svet plivanja svako dete bi trebalo da obezbedi kupaći kostim ili kupaće gaćice, peškir, papuče, fen i kasnije plivačku kapicu koja će kod devojčica štititi oči i usta od duže kose koja najčešće može da pravi velike probleme kod skakanja u vodu i plivanja ali s druge strane omogućiti lakše plivanje.

Treninzi traju oko sat vremena, s tim da kod manje dece mogu trajati od 15 minuta do pola sata što je u ovom uzrastu sasvim dovoljno, pa preko 45 minuta kod dece preko 5 godina. Deca manjeg uzrasta se lagano uključuju u plivačke treninge. Kod manje dece se koriste plivački pojasevi, mišići, daske i sve što je potrebno da bi se deca osećala bezbedno u vodi. Na prvom treningu upoznaćete se sa trenerom svog deteta, dobićete sva potrebna uputstva, i moći kratko da pogledate kako trening vašeg deteta izgleda. Morate razumeti da ne možemo roditeljima pružiti mogućnost da prate svaki trening svog deteta od početka do kraja kako detetu ne bi bila skretana pažnja i kako bi moglo biti usmereno na trenera koji ga obučava.  Povremeno, jednom mesečno, roditelji će dobiti poziv da plivaju sa svojim detetom u bazenu zajedno, kako bi proverili koliko je dete napredovalo i sami videli kako sve to u stvari izgleda.

Lagano i postepeno - upravo na taj način bi trebali učiti plivanje. Ne postoji određeno vremensko ograničenje napretka sa jednog plivačkog nivoa na drugi. Pojedinoj deci je potrebno više vremena da usvoje određene tehnike dok druga deca će možda brže usvajati određene veštine. Morate razumeti da bez obzira koliko brzo vaše dete usvaja određene veštine plivanja, u svakom trenutku morate ostati pozitivni, ohrabrivati ga, slušati savete svoga trenera i uvek se kretati od kratkoročnih ka dugoročnim ciljevima i uvek usmeravati dete pre svega na zabavu a potom i na cilj koji se želi ostvariti.

Jako je bitno da dete zdravo hranite u toku celog dana, i da ga nahranite najmanje jedan sat pre treninga. Obrok pre samog treninga nije dobar jer može izazvati mučninu i probleme sa varenjem. Tečnosti sa akcentom na vodu su uvek dobrodošle i detetu treba vodu davati kad god oseti da je žedno.

Možda nećete ni primetiti kako je vaše dete tako brzo odraslo i kako dobro pliva, možda čak bolje i od vas samih.

Dovedite svoje dete da proba, kada jednom oseti vodu i upozna naše trenere, sigurni smo da će biti prezadovoljno jer druženje i atmosferu koju možete pronaći kod nas i naših drugara je svakako nešto što će biti neponovljivo za vaše dete. Dođite da se družimo, očekujemo vas.

 

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić