Kalendar takmičenja 2019

<<  <  April 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

15321273
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
12327
22070
153511
15000229
479362
896547
15321273

18-04-2021 13:50
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

Čemu teže treneri kada su plivačke performanse u pitanju

cemu teze treneri kada su plivacke performanse u pitanju

Možemo reći posmatrajući jedan plivački trening da su treneri jako zahtevni i konstantno u potrazi za nečim. Međutim ukoliko se pažljivije posmatra svaki plivački trener traga za sledećim činiocima:

  • pravilan stav;
  • najbolje vreme;
  • pravilna tehnika;
  • pobeda

Za početak trebalo bi da znate da vrlo malo mlađih plivača postigne sva četiri činioca u jednoj trci. Kada se to napokon dogodi, to znači da je posao dobro urađen ali nikako i da je završen. Kako bi se sva četiri činioca poklopila i tokom narednog puta, treba da se stekne određeno iskustvo u plivanju, sigurnost u vodi i određena zrelost plivača. Uvek je potrebno pohvaliti jednog plivača za dobro odrađen "posao", ali ostaviti i prostora za naredna poboljšanja. Svako dete predstavlja jedinku za sebe i napreduje na drugačiji način. Samim tim treba verovati trenerima kada decu prebacuju iz grupe u grupu, u zavisnosti od testiranja jer oni znaju na koji način deca napreduju, i kako to mogu učiniti na brži i lakši način u zavisnosti od grupe koja im najviše odgovara i jednom trenutku.

Pravilan stav

- Treneri posmatrajući plivače stalno su u potrazi za onima koji su željni da slušaju savete, i pruže maksimum od sebe da urade ono što trener zahteva. Ukoliko pak i ne uspeju u tome, treneri će uvažiti uloženi trud i ceniće ukoliko plivač svojim stavom i ponašanjem pokazuje i želi da uradi mnogo bolje tokom narednog puta. Psihološki i emocionalni odgovor jednog plivača za trenera je nekada mnogo važniji nego stvarni učinak koji postiže. Kod određenih plivača jednostavno je potrebno jedno duže vreme prilagođavanja i usvajanja određenih činioca pre nego što postanu uspešni plivači. Trener želi da oblikuje plivača na takav način da je i plivač sam svestan kada i koliko je učinio i šta treba da popravi tokom sledećeg puta. Kada se to desi, oni će znati da imaju plivača koji je svestan svojih mogućnosti i koji neće pokleknuti nakon jednog neuspeha, jer će znati da ga naredne pobede iščekuju i da treba samo da trenira i sluša savete svog trenera.

Najbolje vreme

- Postignuto najbolje svoje vreme ili generalno vreme trke, najbolji je pokazatelj popravljene izdržljivosti, snage i tehnike. Najbolje vreme merilo je sposobnosti plivača. Plivači iznad 11 godina trebalo bi da znaju svoja vremena i pokušaju da porade na svojim sposobnostima zajedno sa trenerom, a koje će im omogućiti da budu mnogo bolji plivači.

Pravilna tehnika

- Izrazi kao što su: kakav je bio start, okret, tempo plivanja, strategija trke samo su neki na koje pravi treneri obraćaju pažnju. Kako bi se svi ovi činioci uskladili, jedan plivač pre svega mora dobro poznavati svoju tehniku plivanja, tako da o njoj uopšte ne razmišlja u toku plivanja, već da se ona odvija na jedan pirodan način. Čak i jedan slabašan okret može preokrenuti ceo tok trke i uticati negativno na konačan rezultat. Samim tim želimo da naglasimo da je svaki pojedinač činioc, kako pravilne tehnike tako i celokupnog plivačkog treninga veoma važan za uspeh jednog plivača.

Pobeda

- U nekim slučajevima to može biti jednostavno osvajanje plivačke trke, međutim plivač ne mora pobeđivati samo i jedino na plivačkim takmičenjima. Ukoliko ste pažljivo čitali dosadašnji tekst, možete zaključiti i da jednostavno savlađivanje određene tehnike ili nekog njenog činioca, može biti jedna vrsta pobede za plivača ali i veliki uspeh za trenera.

Savet

Pored svih ovih činioca i podčinioca, jedan trener se na mnogo više nivoa koje i možete da zamislite povezuje sa plivačem. Jednom treneru je razgovor sa plivačem najbitniji. Budite sigurni i uvereni da u svakom trenutku trener ima u vidu šta je najbolje za vašeg mališana. Nakon završetka trke i celog događaja, upitajte vašeg mališana da li je razgovarao / la sa svojim trenerom, i ukoliko nije podržite ga / nju da razgovara o celom dešavanju sa svojim trenerom. trener mora biti prva osoba sa kojom će vaš mali plivač razgovarati pre trke, i poslednja osoba sa kojom će razgovarati o trci nakon njenog završetka.

nemojte brinuti o količini informacija koje vaš mali plivač mora da upije od strane trenera. Kada su mlađe kategorije u pitanju to ide mnogo jednostavnije jer se treneri trude da obljašnjenja daju na jedan prost i plastičan način uz često podsećanje. Kako dete napreduje, od njega se očekuje i da upija mnogo više informacija, oblikujući sebe u jednog pravog plivača.

Nakon završetka takmičenja trener će upitati vaše dete kako je doživelo celo takmičenje, slušati njihove odgovore, pružiti im svu moguću podršku i reći svoje trenersko mišljenje. U tom celom procesu veoma je važno da roditelji pruže svu moguću emocionalnu pažnju i toplinu detetu. Ono što bi Vas mi zamolili jeste da ostavite strategije trke, obrasce disanja, plivačke tehnike, i sve ostale analize plivanja samom treneru, jer on/ ona zasigurno znaju šta je najbolje za vaše dete. Ukoliko imate određene komentare i pitanja za trenera to ostavite kada je trener slobodan i razgovarajte o tome sa njim / njom bez prisustva vašeg deteta.

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić