Kalendar takmičenja 2019

<<  <  July 2020  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

7221106
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
21310
28554
205701
6857412
157323
696343
7221106

05-07-2020 17:52
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

10 stvari koje roditelji mogu da urade kako bi uticali na svoju decu da postanu uspešnija

10 stvari koje roditelji mogu da urade kako bi uticali na svoju decu da postanu uspešnija

Želeći najbolje za svoje dete je univerzalni cilj svakog roditelja. Svako od nas voli da se diči svojim detetom koje bi trebalo da bude dobro vaspitano, odlično u školi, vredno u kući i uspešno u životu. Bez obzira na različite spoljne uticaje koji svakako mogu uticati na vaše dete, roditelji mogu usaditi određene vrednosti kod svoje dece kako bi osigurali da ona odrastaju zdravo, odgovorno i da budu uspešni.

1. Učenje poštovanja

- Roditelji bi odmalena trebalo da uvedu osećaj poštovanja kod svoje dece. Poštovanje se ne odnosi samo na poštovanje starijih i određenih vrednosti u životu, već i svih živih bića. Roditelji takođe treba da pokažu da su njihova deca vredna poštovanja, tako što će ih naučiti da pružaju i zarade poštovanje koje je bezuslovno. Učenje dece da poštuju sve aspekte svog života dovodi do toga da ona kasnije cene sve ono što imaju, učeći da čak i male stvari vrednuju i poštuju na pravi način.

2. Učenje tolerancije

- Deca takođe treba da nauče da tolerišu sva živa bića na planeti. To bi značilo da treba da nauče bezuslovno da pomažu bližnjima kada je to potrebno ali i strancima kada su u nevolji. Deca treba da nauče da razumeju nepravdu, ali isto tako i mnoge stvari koje se možda ne mogu promeniti (nasilnik koji uzima novac za ručak od ostalih, jer njegovi roditelji ne mogu da mu priušte i spakuju istu. koliko na pravi način naučite decu da se nose sa ovakvim stvarima, posmatraće svet potpuno drugim očima i znaće da razumeju i da se ophode u najrazličitijim situacijama.

3. Učenje odgovornosti

- Roditelji treba da nauče svoju decu kako da budu odgovorna za svoje postupke. Veoma je važno naučiti decu da ono što govore može imati dalekosežne posledice koje mogu imati pozitivan ali i negativan uticaj na osobe sa kojima komuniciraju ali i na njih same. Ukoliko stalno stajete na stranu svoje dece i govorite da su u pravu vi im u stvari činite "medveđu uslugu" i nanosite više štete nego koristi. Deca moraju da nauče da nije loše pogrešiti i da se čovek uči dok je živ. Kako odrastaju deca će mnogo bolje razumeti kako i u kojim situacijama i na koji način treba postupiti.

4. Učenje samokontrole

- Deca koja se nauče samokontroli vrlo brzo će postati nezavisna od svojih roditelja. Deca koju stalno treba pritiskati da srede sobu, da krenu da uče i nemaju ustaljene radne navike pravilno stečene od malih nogu, kako rastu, stvari će raditi na svoju ruku izgubivši samokontrolu. Osim toga decu pre svega treba naučiti da pravilno upravljaju novcem i kako da odrede prioritete kada je isti u pitanju. Razvijajući samokontrolu deca će moći i u najtežim vremenima da budu stabilna i psihički i fizički znajući šta hoće i na koji način to mogu i da ostvare.

5. Učenje iskrenosti

- Deca treba da nauče da budu iskrena prema sebi ali i prema drugima. Iskreno dete će porasti u pouzdanu odraslu osobu čija će karijera cvetati. Neverovatno je važno da deca u bilo kojoj situaciji govore istinu a ne laž. Morate znati da su deca mala i da je prirodno da će povremeno praviti određene greške, što ne znači da ih treba za svaku kažnjavati. Kada naučite decu da budu iskrena prema vama ona će u bilo kojim okolnostima otkriti vam šta se u stvari desilo. Ona moraju uvek biti u mogućnosti da iskreno pogledaju ka aspektima svog života i analiziraju svoje izbore.

6. Učenje integriteta

- Ukoliko vaše dete ima skup automobil, visoko plaćen posao, i stan koji ste mu vi omogućili ono sigurno neće znati puno o integritetu. Deca moraju da nauče razliku između poklonjenih stvari i stvari stečenih mukotrpnim i iskrenim radom. Decu treba naučiti da u svakoj situaciji urade ono što je ispravno, čak i kada niko od njegovih bližnjih nije u blizini. Bez obzira da li su vaša deca verski nastrojena ili ne, učite ih da na svom ramenu uvek drže "dobrog anđela" koji će ih u svakoj situaciji pravilno usmeravati.

7. Učenje istrajnosti

- Mnoga deca bivaju toliko uplašena ili ne žele čak ni da probaju da urade nešto jer se jednostavno plaše neuspeha. To može da se odnosi na domaći zadatak, sportsku aktivnost, hobi, potragu za devojkom/dečkom, konkurisanju za prvi posao itd. Deca od malena nemaju puno sigurnosti u sebe, i u tome im morate vi pomoći svojim primerom i bodrenjem. Budite uvek tu pored svoje dece kada vidite da psihički padaju. Obljasnite im da u životu moraju da se bore, da svet nije idealan i da ih neće maziti, već da sve što žele da ostvare moraju i da se bore. Pored toga treba da znaju da neuspeh ne znači kraj svega, već samo jedan od pogrešnih odabranih puteva, a da postoje mnogi drugi koji su pravi i da samo treba nastaviti dalje. Njihov san se možda nikada neće ostvariti, ali ukoliko ne pokušaju neće ni znati da li mogu da uspeju u nečemu, a uspeh mogu zaraditi samo napornim radom i istrajnošću.

8. Učenje zahvalnosti

- Naučite svoju decu da budu zahvalna svakog dana za stvari koje imaju i za ljude koji se nalaze oko njih. Pokažite im kako da pružaju zahvalnost provodeći vreme sa svojim voljenima ili pisanje zahvalnosti svom učitelju. Biti zahvalan pojačava ideju da svako od nas ima građansku dužnost prema drugoj osobi. Deca koja ovo razumeju će rasti i biti deo zajednice, i biti vrednovana od strane društva jer su uvek fokusirana na ono što mogu učiniti kako bi pomogli drugima.

9. Podučavanje životnih veština

- Između učenja vrednosti i pomoć u učenju nauka, roditelji moraju da imaju na umu da decu treba podučavati i različitim veštinama. NA primer, deci treba pokazati kako da operu sudove, usisaju stan, pokose travu, očiste kupatilo, promene gumu na kolima itd. Znajte da što više veština dete poznaje to će se lakše snaći u društvu i biti samostalnije. Naučite ih da naprave svakodnevno spisak stvari koje treba da urade za taj dan tako da konstantno mogu da rade na poboljšanju svog života. Možda će vas u jednom trenutku i prozreti zbog toga šta pokušavate da ih podučite, ali znajte da će vam kasnije sigurno biti zahvalna zbog svega toga.

10. Budite uzor

- Apsolutno ništa od ovoga neće biti moguće ukoliko i vi sami niste uzor svom detetu. Budite osoba u kakvu želite da preraste i vaše dete. u stvari neka vaše dete bude bolje i od vas. To je svakako težak zadatak, ali je i ostvarljiv. Podizanje deteta koje će postati uspešan i uzoran građanin je cilj svakog roditelja, na vama je samo da odaberete i pratite pravi put.

<script data-ad-client="ca-pub-5965861227467993" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić