Kalendar takmičenja 2019

<<  <  June 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

16997391
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
23186
30293
203869
16586150
586413
792755
16997391

21-06-2021 18:24
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

Trening i vaši mališani

trening i vasi malisani

Skoro svaki roditelj ima određena pitanja kada govorimo o treningu njihovog deteta. Vrlo često roditelji ne znaju šta mogu da očekuju od svog mališana i često su skeptični da li je sport koji su izabrali za svoje dete (odnosno sport koji je dete izabralo) odgovarajući. U većini slučajeva dete će dosta govoriti o sportu na koji odlazi, ali nažalost roditelji će vrlo malo stvari razumeti osim ukoliko se i sami nisu bavili istim. Mnoga deca dostići će brži razvoj tokom faze odrastanja, dok mnogi roditelji povučeni ovom činjenicom, ne mogu da se odupru tendenciji da i sami ne pritiskaju svoje dete i traže od njega da što brže prihvata određene stvari koje se tiču treninga i napredovanja. Akcenat međutim uvek treba staviti na razvijanju tehnike a ne na intenzivnim treninzima. Program treninga za vaše mališane bi trebao da bude dovoljno fleksibilan tako da vašim mališanima omogući učestvovanje i u drugim aktivnostima osim plivanja. S obzirom da se karijera vašeg malog plivača vrlo lako može produžiti i biti glavni deo njegovog života, plivanje mlađih kategorija treba biti zabavno, bez pritiska i težih oblika treninga. Na ovaj način vaš mališan će neprekidno uživati u svojoj aktivnosti i iščekivati nestrpljivo svaki svoj naredni trening.

 

U ovom tekstu želimo da razjasnimo neka osnovna i zajednička pitanja skoro svih roditelja kada je trening i njihov mališan u pitanju.

1. Ima dana kada moj mališan želi samo da se igra sa svojim drugarima, da li bi trebalo da ga pritiskamo da ide na trening?

- Nikada ne bi trebalo da pritiskate svoje dete na nešto što ono ne želi, to jest učešće na treningu, takmičenju ili bilo kom dešavanju gde bi ono trebalo da bude glavni deo njega. Slažemo se sa vama u jednom a to je da bi svakako od malena trebali usmeravati svoje dete kako bi donosilo dobre odluke i podržavati ga konstantno. Kada vaše dete već odluči uz vašu pomoć da želi da bude deo jednog tima i odlazi na treninge, povremeno ga podsećajte da je ono sada deo jedne veće grupacije i da je time ono sebe obavezalo da će tokom određenih dana odlaziti i poštovati svoje treninge. Biće svakako dana kada će ono biti umornije, kada će vreme biti ružno, kada će želeti da radi potpuno druge stvari, ali morate mu obljasniti da se i njegovi drugari povremeno osećaju tako i da je to sasvim normalno, ali da ne bi trebali tada da samo odustanu jer pravi sportisti uvek gledaju da prevaziđu stvari koje ih muče i idu pravo ka zacrtanom cilju. Umesto pritiskanja vašeg deteta morate sesti sa njim i porazgovarati o svemu. To znači da prođete celokupan proces odlaska i dolaska sa treninga. Veoma je važno kako ono vidi svog trenera, kako se ostali drugari ophode prema njemu, kako teče napredak i da li uopšte uživa kada je u bazenu. Vi kao roditelj zajedno sa trenerom i klubom možete učiniti mnogo za svoje dete ali samo ukoliko ga razumete.

 2. Šta će se desiti ukoliko moje dete učestvuje samo u polovini treninga plivanja koje je potrebno da uradi mesečno zato što trenira i neki drugi sport

- Deca koja treniraju dva sporta mogu imati poboljšanja u koordinaciji, ravnoteži, socijalnom i intelektualnom razvoju ali ne znači da će biti naprednije u određenom sportu od svojih vršnjaka. Učestvovanje u različitim aktivnostima a ne u jednoj imaće svakako i određene posledice. Na primer, vaše dete neće imati dovoljno treninga da radi na svojoj tehnici tako da će svakako njegovi vršnjaci biti napredniji od njega nažalost u oba sporta. Ukoliko to već nije vaša odluka, obljasnite svom detetu da ono ne bi trebalo da poredi svoje rezultate sa drugom decom već da uživa trenirajući oba sporta ukoliko ono tako želi. Naš je savet da nikada ne terate svoje dete da trenira dva sporta ukoliko ono to samo ne insistira. Razmislite kako bi se vi osećali ukoliko bi vam neko sada rekao da odlazite na dve potpuno različite sportske aktivnosti a pri tom bi trebali napraviti i određene rezultate. Da li bi se snašli?

3. Kada posmatram svoje dete izgleda kao da se previše zabavlja na treningu, zar ne bi trebalo trening da bude naporniji

- Jednom rečenicom, budite srećni što se vaše dete zabavlja i što baš voli plivanje. Prema nedavno urađenoj studiji, deca koja su uživala u odlasku na sportsku aktivnost su duže ostajala u odabranom sportu. U ovom stadijumu je najvažnije da dete stekne slobodu u vodi a potom i da pravilno nauči da pliva. Budite bezbrižni jer je sve u redu a jačina treninga je potpuno odgovarajuća za taj uzrast.

4. Moje dete je došlo kući i prenelo da je njegov najbolji rezultata na testu koji je sproveo trener 1:45 sekundi, šta to znači

- Većina trenera kako bi što lakše sagledali napredovanje dece koju treniraju sprovode određene testove. Testovi sagledavaju ritam plivanja vašeg deteta, vreme za koje može da ispliva određenu deonicu i tempo kojim se kreće. Čestitajte svom detetu na uloženom naporu i na rezultatima koje je ostvarilo jer ono svakako napreduje.

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić