Kalendar takmičenja 2019

<<  <  September 2020  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

9546284
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
8179
22108
157850
9208638
703794
934556
9546284

28-09-2020 09:18
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

Kako da plivanje učinite zanimljivijim

kako da plivanje ucinite zanimljivijim

Kako bi ostali motivisani na svakom treningu i uživali u svakom pojedinačnom zaveslaju, veoma je važno da pored konstantnog napretka, imate i određenu dozu zabave koja će vam pružiti dodatnu motivaciju. Kako bi to učinili možete iskoristiti najrazličitije strategije koje ćemo vam prikazati u nastavku ovog teksta.

Plivajte lagano na početku treninga

Umereno plivanje na početku treninga omogućava vam da se postepeno zagrejete i pružite vremena svojim mišićima i zglobovima da se protegnu i opuste kako bi se kretali što efikasnije u vodi. Ukoliko međutim odmah uskočite u vodu i krećete sa bržim plivanjem, može se desiti da ne osetite ništa drugo osim ukočenosti i na kraju iscrpljenosti.

Naučite različite plivačke stilove

Učenjem različitih tehnika plivanja osim što trening činite zanimljivijim, pružate sebi mogućnost sticanja novih veština, upoznavanja plivanja iz različitih uglova i mogućnost za usavršavanje određene tehnike koja vam najviše odgovara kasnije tokom treninga.

Ne plašite se eksperimentisanja

Možda će vam izgledati čudno, ali eksperimentisanjem u vodi i probanjem različitih pokreta i veština po predlogu trenera, ostaćete motivisani, sticati nove veštine i znanja u plivanju i ostati fokusirani.

Edukujte se

Isto kao što odlazite u školu i saznajete nove informacije u različitim oblastima, jako je važno da i u plivanju posmatrate druge iskusnije plivače, potražite njihove načine treninga i ishrane putem interneta ili drugih medija, pokušate da pronađete knjige i članke o plivanju, a sve sa ciljem daljeg usavršavanja sporta kojim se bavite.

Pripremite svoj sledeći trening

Svakog dana trudite se da naučite nešto novo. Iako vam ova konstatacija zvuči kao rad i učenje poput škole, imajte na umu da vam pripremanje treninga (razmišljanje o onome o čemu je trener govorio, sagledavanje sopstvenog načina plivanja i planiranje na koji način možete ispraviti ili popraviti svoj način plivanja) omogućava da brže napredujete na svojim treninzima i zadržite fokus na svakom treningu.

Fokusirajte se na jednom aspektu plivanja

Na svakom sledećem treningu dobro obratite pažnju na reči vašeg trenera u vezi tehnike kojom plivate. U zavisnosti od toga na koje plivačke aspekte trebate obratiti pažnju, potrudite se da izaberete jedan spekt i tokom celog treninga pokušavate da ga popravite. Kada savladate jedan pojedinačni aspekt, izaberite sledeći i radite na njemu. Ovakav način vam omogućava da budete kreativni u pronalaženju adekvatnog i zabavnog rešenja za prevazilaženje prepreka u plivanju.

Pokušajte da brojite plivačke zaveslaje

Kako bi ostali fokusirani na svakom treningu, pokušajte da tokom jedne dužine plivanja nakon zagrevanja brojite u sebi ukupan broj zaveslaja koje napravite. Potom pokušajte da na svakom sledećem treningu taj broj smanjujete ali održavajući dobru tehniku plivanja. Putem ovog kreativnog načina uspećete da poradite na brzini plivanja, a ujedno omogućite sebi i bolju koncentraciju na treningu.

Sklapajte nova prijateljstva

Potrudite se da sklapate nova prijateljstva i da bodrite svoje drugare tokom svakog treninga, čineći ga zabavnijim i izazovnijim. Na ovaj način pružate sebi mogućnost druženja sa svojim drugarima i van plivačkih treninga.

Savet

Nadamo se da smo vam gore navedenim strategijama makar malo pomogli da održite svoju motivaciju na visokom nivou. Ono što trebate imati uvek na umu jeste da bi trebalo da plivate samo zbog sopstvene želje i da zaista uživate na svakom treningu trudeći se konstantno da budete još bolji i efikasniji na plivačkim treninzima.

<script data-ad-client="ca-pub-5965861227467993" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić