Kalendar takmičenja 2019

<<  <  July 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

18024841
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
19148
31586
85332
17763500
784650
829213
18024841

28-07-2021 19:51
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

8 stvari koje neplivači nikako ne mogu da razumeju o plivačima

 8 stvari koje neplivači nikako ne mogu da razumeju o plivačima

Poznato je da plivači najviše vremena provode u bazenu sa svojim drugarima i trenerom, ali isto tako ostatak svog vremena u toku dana provode i sa nekim drugarima koji nisu plivači. Ti naši drugari neplivači, nikada neće razumeti pojedine stvari koje se tiču plivanja a predstavljamo ih u nastavku ovog teksta.

1. Treninzi

- Većina drugara neplivača će vas pitati kako to da trenirate više puta nego što ima dana u jednoj nedelji. Za one drugare koji imaju problema sa matematikom, ovo će biti teško razrešiv zadatak. I zaista kada pogledate mnogi iskusniji plivači imaju treninge skoro svakog dana a neretko i dva puta dnevno.

2. Višečasovni treninzi za 5 minuta plivanja

- Iskusnijim plivačima je dobro poznato da je potrebno uložiti 100% od sebe na svakom treningu, pažljivo pratiti uputstva trenera, a sve to kako bi sačekali svoj red i otplivali trku ili dve na prijavljenom takmičenju. Ukoliko takmičenje traje više od tri sata, nekada moramo čekati da prođu i sve trke kako bi došao naš red. Plivanje je takav sport u kome postoji dosta plivačkih deonica kao i tehnika koje se smenjuju, a kada na to dodamo i različita godišta plivača onda sve postane tako komplikovano. Međutim pravi plivači znaju da moraju strpljivo sačekati svoj red, dobro pratiti uputstva na semaforu i na vreme se pripremiti za svoj start. Svakako tih 5 minuta plivanja predstavljaju sve za jednog plivača.

3. Kojim to jezikom plivači govore

- Kao i u svakom drugom sportu, i plivači imaju svoj jezik sporazumevanja, kao i žvrljotine trenera na tabli za pisanje. Svaki trener ima svoj individualni način sporazumevanja i kodova koji jedino ima smisla za njega/nju i za njegove plivače. Slušajući ovakav razgovor sa strane, često se možemo pitati o čemu zapravo to oni pričaju. Ukoliko čujete izraze zaveslaj, isplivavanje, suvi trening ili nešto slično, znajte da se radi o plivanju.

4. Izgleda kao da plivačkoj sezoni nikad nema kraja

- Plivači treniraju skoro cele godine, bez obzira koje je godišnje doba ili mesec. Za njihove drugare koji su neplivači, ovo može biti neshvatljivo, jer kako neko može da trenira tokom cele godine. S obzirom na plivačka takmičenja koja mogu biti razvrstana tokom cele godine, plivači moraju biti spremni i konstantno uigrani u svoju plivačku šemu, trudeći se da zadrže naučene tehnike kao i da savladaju neke nove, iznova "pobeđujući" svoj postavljeni rezultat i napredujući ka vrhu.

5. Suvi trening

- Pojam koji je svim plivačima dobro poznat, a za neplivače može biti obljašnjen kao trening koji se obavlja van bazena i podrazumeva rad sa tegovima i sopstvenim telom, kako bi plivač ravnomerno ojačao i unapredio fizičke i mentalne sposobnosti na svim nivoima.

6. Plivači spavaju malo drugačije

- Plivači dobro znaju da često moraju ustajati mnogo ranije, nekad i vrlo rano kako bi stigli da doručkuju, spreme se i stignu na svoj planirani trening. Osim toga, moraju da legnu na vreme, često u ranijim satima kako bi stigli da se odmore i pripreme za naredni dan. Međutim ovo nije način ponašanja samo plivača već i bilo kod drugog ozbiljnijeg sportiste koji zna da ukoliko želi da uspe u svojoj sportkoj aktivnosti i napravi karijeru mora da podredi sebe i ponekad da se žrtvuje.

7. Kvalifikacioni proces za Olimpijadu

- Jednom kada vaši drugari shvate da ste iole ozbiljan plivač, sledeće pitanje je: da li ćete plivati na Olimpijadi? Bez obzira da li imate 14 godina ili ste iskusniji plivač svako će vas pitati kada ćete se takmičiti na Olimpijadi i od čega to zavisi. Obljašnjavajući celu piramidu takmičenja kroz koja morate da prođete, da morate da osvojite jedno od dva prva mesta u svoj zemlji i takođe pod FINA standardima, prateći pažljivo svoja osvojena vremena može ostaviti vaše prijatelje bez reči razmišljajući o tome kako bolje da vam nikada nisu ni postavili pitanje.

8. Možemo se često žaliti na sport koji treniramo ali ukoliko neplivač progovori o sportu koji obožavamo možemo se gadno naljutiti

- Da, plivanje je naporno, često moramo izdržati duge serije, izgubljene vikende, i po kiši, i po snegu odlaziti na treninge, iskusiti mišićne upale i trenirati kada nam se to i ne radi, ali ukoliko naši drugari neplivači čak i ukoliko šapnu nešto što se tiče našeg omiljenog sporta, naljutićemo se jer ga prosto obožavamo i ovo je život koji smo sami izabrali i u čemu uživamo jer na kraju dana ležemo ispunjeni.

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić