Kalendar takmičenja 2019

<<  <  January 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

12813767
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
4110
23251
92865
12550295
580808
1051361
12813767

20-01-2021 04:55
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

8 saveta kako da brinete o svom takmičarskom kupaćem kostimu

briga o takmicarskom kupacem kostimu

Kupaći kostim je zasigurno jedna od najvećih investicija koju ćete imati tokom svoje plivačke karijere. Neizbežan je deo opreme ukoliko želite da se takmičite, i dok možete pronaći kupaće kostime u bezbroj boja i kombinacija, oni su tu sa samo jednim ciljem - a vam pomognu da se krećte što brže možete kroz vodu i dostignete što bolje rezultate. Neizbežno je takođe da nakon nekoliko korišćenja vašeg kostima, primećujte da se on istegao ili više ne izgleda kao kada ste ga prvi put obukli, a vi razmišljate kako da obljasnite svojim roditeljima da vam je potreban novi. Pre nego što to učinite u ovom tekstu želimo da vam pružimo dovoljno saveta koji će vam pomoći da sačuvate svoj kostim i učinite da vaša investicija traje mnogo duže.

Pružamo vam uvid u 8 saveta da produžite trajanje i sačuvate vaš plivački kostim:

1. Nemojte ga nositi više nego što je to potrebno

- Iako ste verovatno "zaljubljeni" u svoj plivački kostim i osećate se kao da bi ga nosili i kod kuće ili na rekreativnom plivanju van takmičenja, predlažemo vam da to ne činite. Takmičarski kostimi nažalost nisu pravljeni da traju dugo. Nakon otprilike 10-ak oblačenja možete primetiti da kreću da se rastežu. Zato se potrudite da ga nosite samo kada vam prilika nalaže.

2. Sačuvajte kostim za velika takmičenja

- Osim ukoliko vaši roditelji mogu da izdvoje dovoljnu količinu novca da vam mesečno kupuju jedan plivački kostim, pokušajte da svoj omiljeni kostim sačuvate za velika plivačka takmičenja kada vam je rezultat zaista važan.

3. Nosite šorc ili pantalone preko kupaćeg kostima između dva takmičenja

- Poslednja stvar koju želite da učinite jeste da svoj teško zarađen kostim zakačite o nešto na bazenu i na taj načn ga nenamerno upropastite. Takođe izbegavajte da kostim tokom nošenja ili kada ga skinete sa sebe stavljate blizu oštrih predmeta. Nošenje šorca, pantalona ili trenerki će sprečiti ovakve slučajeve.

4. Skidajte ga sa sebe polako

- Bez obzira da li ste imali dobru ili lošu trku, nemojte gledati samo da se otarasite svog kupaćeg kostima tako što ćete ga jednostavno odbaciti sa sebe, jer će vam vrlo uskoro biti ponovo potreban. Nemojte da vaš kostim "ispašta" zbog vašeg lošeg plivačkog dana. Prilikom skidanja kupaćeg kostima sami ga možete rastegnuti i učiniti prosto neupotrebljivim za naredno takmičenje.

5. Isperite ga hladnom vodom nakon takmičenja

- Predlažemo vam da izbegnete upotrebu sapuna, šampona ili bilo kakvih drugih hemijskih sredstava za pranje vašeg kupaćeg kostima. Ukoliko niste raspoloženi da ga odmah isperete nakon završenog takmičenja, spakujte ga lagano u svoju sportsku torbu, i odmah kada dođete kod kuće isperite ga i stavite ga na veš da se osuši kako bi vam bio spreman za naredno takmičenje. Svrha pranja jeste da skinete sav nakupljeni hlor sa vašeg kupaćeg kao i da ga osvežite od samog nošenja.

6. Stavite ga u peškir kako bi ga brže iscedili

- Svoj oprani kupaći kostim nemojte nikako cediti stiskanjem obe ruke ili fenirati radi bržeg sušenja. Jednostavno ga stavite u peškir i lagano tapkajte kako bi peškir skupio najveći deo vode sa njega.

7. Obucite ga samo kada je potpuno suv

- Ukoliko bi vaš kupaći kostim oblačili kada je još uvek mokar, dolazilo bi do dodatnog razvlačenja i rastezanja a to ne bi bilo dobro za materijal od koga je napravljen jer bi na taj način vrlo brzo oslabeo, odnosno više ne bi prianjao za vaše telo kao na samom početku.

8. Pokušajte da svoju nuždu obavite pre nego što obučt svoj kostim

- Između nervoze i ispijanja velike količine vode na takmičenjima, odlazak u wc je nekako neizbežan. Ukoliko unapred znate kada će doći vaš početak trke i kada bi trebali da budete spremni i zagrejani, možete itekako isplanirati i odlazak u wc, osim u nekim hitnim slučajevima naravno.

Nadamo se da smo vam barem malo pomogli ovim tekstom u razmišljanjima kako da makar malo produžite vek trajanja vašeg kupaćeg kostima. Ukoliko postoji mogućnost da imate dva kupaća kostima, imaćete priliku da u zavisnosti od trenutka odaberete jedan ili drugi i tako produžite trajanje onog koji vam je važan za velika takmičenja.

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić