Kalendar takmičenja 2019

<<  <  February 2019  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728   

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Banović Tijana
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

1431196
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
554
3704
11793
1395465
73394
87122
1431196

21-02-2019 03:31
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872 (trenutno nije u funkciji)
Privremeni fiksni telefon: 011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 064/416-9706
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

Klikni OVDE da poručiš opremu kluba

                       oprema za trening

Kako plivači mogu povećati samouverenost

samouverenost

 

Samouverenost nije nešto što se stiče preko noći, ali je moguće razviti ga isto tako kao što razvijate svoje telo, učite nove plivačke tehnike i napredujete a detaljnije informacije pružićemo vam i u ovom tekstu.

Ukoliko upitate bilo kog profesionalnog plivača kako je stekao samouverenost u sebe i svoje plivanje, primetićete da su priče veoma slične jedna drugoj. To jest postoje dani kada ćete plivati odlično, postoje naravno i oni kada ćete biti prosečni, nažalost biće mnogo i onih kada vam neće biti do plivanja i kada ćete razmišljati o tome da to nije sport za vas ali najvažnije u svemu jeste da ukoliko volite sport kojim se bavite, nikada ne smete odustati.

Konstantna ponavljanja i učenje na sopstvenim greškama je u stvari manir profesionalnih plivača, koji znaju da nisu bili savršeni ali su snažnom voljom i bez gubitka entuzijazma nastavili dalje i trudili se tokom svakog dana da isprave i najmanju moguću grešku koja ih može koštati osvojenog vremena na takmičenju. Profesionalni plivači veruju u sebe i u ceo proces pripremnog treninga, uporno ponavljajući svoje treninge, verujući u dobre stvari koje će se na kraju zaista desiti.

 

Na koji način zaista možete poboljšati samouverenost

Ito kao što ste naučili da plivate, naučićete da budete samouvereni. Iako mnogi smatraju da je samouverenost nešto mistično, nešto što tretiramo kao mistično i što se stiče rođenjem, znajte da svako od nas može razvijati samouverenost uz malo doslednog rada.

U nastavku vam pružamo nekoliko brzih ideja koje možete iskoristiti kako bi usavršili svoju samouverenost:

1. Na listu papira ispišite nekoliko motivacionih citata poznatih sportista i vaših idola koji će vas svakog jutra opominjati da idete napred i da se borite;

2. Provedite bar 10 minuta svakog dana čitajući inspirativne citate vaše omiljene knjige, ili pročitajte neke od tekstova sa našeg sajta;

3. Fokusirajte se uvek na stvari koje možete kontrolisati i ne dopustite da vas bilo šta ometa u vašoj koncentraciji;

4. Trudite se da se družite sa osobama sličnog pozitivnog stava i razmišljanja gde ćete se uzajamno bodriti;

5. Izbegavajte rečenice poput "Znao sam da neću uspeti" itd. i zamenite ih sa "Ja znam da to mogu". Čak i ukoliko ne uspete ovog puta, znajte da ćete sigurno uspeti tokom sledećeg i ne posustajte jer ovo je samo mali korak koji ste morali proći ka vašem putu ka uspehu.

 

Najvažnija stvar samouverenosti je konzistentnost

Nije dovoljno reći samo jednom "Da, znam da ću uspeti" i to je to. Samouverenost se izgrađuje tokom vremena stalnim ponavljanjem i učenjem na greškama. Snaga samouverenosti dolazi u akumulaciji malih svakodnevnih trenutaka koji se ne dešavaju samo dok smo na bazenu, već i dok izlazimo da odgovaramo na tabli u školi, kada se borimo za bolju ocenu, dok se igramo vani sa društvom, dok odlazimo u kupovinu itd.

Sigurni smo da efekte samopouzdanja nećete primetiti odmah, a promene mogu biti tako male, spore i neprimetne tako da možda već naredne nedelje ili meseca primetite ogromne razlike u svom ponašanju, znate da se nešto događa ali još uvek niste svesni da stičete samopouzdanje......rezultati su tu da to i pokažu. Budite hrabri i istrajni u svojoj odluci da steknete samopouzdanje, a potom ćete sve raditi mnogo jednostavnije jer te prepoznatljive treme uopšte neće ni biti....

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić