Kalendar takmičenja 2019

<<  <  January 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

13028997
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
4238
39931
83786
12720902
796038
1051361
13028997

27-01-2021 03:24
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

Važne lekcije kojima me je naučilo takmičarsko plivanje

takmicarsko plivanje klinac

Kao što i sami znate a i više puta smo i tokom ostalih tekstova na sajtu ponovili, plivanje je jedan od najtežih i najzahtevnijih sportova, bez obzira na to koliko lako izgleda kada to rade profesionalni i već poznati plivači. Međutim, kako bi postali uspešan plivač morate se pripremiti da i mentalno i fizički budete spremni za tako nešto. U nastavku vam pružamo uvid u neke od važnijih lekcija koje morate naučiti ukoliko želite i profesionalno da se bavite plivanjem.

1. Rano ustajanje a vrlo često i oko 5 sati (čak i kada vas vaše telo i um moli da ostanete u krevetu)

- I sami treneri su svesni da plivači, naročito kada su mali, imaju svoje dnevne rasporede koji podrazumevaju školu kao i neke druge aktivnosti pa je često teško prilagoditi vreme za trening u plivanju koji je jako važan ukoliko želite da budete u formi i da budete uspešni. Budući da u 5 sati izjutra nema školskih i drugih aktivnosti, idealno je vreme za plivanje. Disciplina je od ključnog značaja. Morate programirati svoje telo tako da automatski ustajete u navedeno vreme bez obzira što vam je možda i budilnik zakazao ili ste ga nesvesno isključili.

2. Prigrlite hladnoću

- Hladan jutarnji vazduh koji vam prosto ulazi u kosti j neizbežan osećaj kada se plivanjem bavite tokom cele godine a naročito zimi. Pripremite svoje telo obaveznim zagrevanjem svih mišića, podignite lagano svoju temperaturu a potom uskočite u vodu kako bi krenuli sa osvajanjem svog cilja i pretvaranje u pravog šampiona.

3. Pravilno hidrirajte svoje telo

- Iako u vodi provodit najveći deo svog vremena, obavezno je da je unosite i u svoje telo. Dok plivate vaše telo se znoji i gubite dosta tečnosti iako to možda i ne osećate. Nemojte čekati dok vam grlo ne postane potpuno suvo već pripremite neko omiljeno sportsko piće ali sa akcentom na običnu vodu i u manjim gutljajima kontinuirano hidrirajte svoje telo tokom celog treninga.

4. Pripremite dovoljne zalihe hrane sa svojim roditeljima i tokom svakog dana nakon treninga usredsredite se na oporavak

- Ne samo da će vam hrana obezbediti sreću uživanjem u ukusnim zalogajima, već je jako važno da u svoj organizam unosite dovoljnu količinu hranjivih i nutritivnih materija. Plivački treninzi su jako iscrpljivi i troše jako veliku količinu kalorija. Hrana je ta koja mora biti vaš najbolji prijatelj pre i posle treninga. Međutim, nije važno samo da dovoljno jedete već je mnogo važnije i šta unosite od hrane u sebe. Na sajtu smo izbacili veliki broj tekstova u okviru kutka ishrane gde možete naučiti sve što vam je potrebno kako bi se pravilno hranili i upoznali i svoje roditelje sa tim.

5. Uvek budite spremni i sa svom potrebnom opremom

- Iako su za plivanje primarni kupaće gaće ili kostim, u takmičarskom plivanju ima mnogo više stvari koje će vam biti potrebne. Plivači imaju tendenciju da izgube svoje stvari zbog neadekvatne brige o njima. Savetujemo vas da uvek nosite svoj omiljeni ranac i u njega spakujete sve potrebne stvari koje će vam biti potrebne na treningu. Pokušajte uvek da se sami pripremate i pakujete opremu koja vam je potrebna. Na taj način stećićete disciplinu i znaćete tačno šta vam je potrebno od stvari. Stvari koj vam mogu biti potrebne odnose se na kupaće gaće ili kostim, peškir, naočare, dasku za plivanje, veš i odeću za presvlačenje, vodu, užinu. Ovo su samo neke od stvari koje vam mogu biti potrebne. Uvek se konsultujte sa svojim trenerom oko toga šta bi trebali donositi na trening od stvari i da li je to dovoljno što ste poneli.

6. Ne odnose se svi aspekti plivanja na brzinu i što brže isplivavanje deonice

- Možda i sami znate da ukoliko želite da budete brzi, pre svega morate da dobro uvežbate tehniku. Najbrži plivač je onaj koji koristi najmanju količinu energije. Postepeno i lagano radite na svojim pokretima i brzina će vremenom doći.

7. Nikada ne gubite misao o cilju

- Kada plivate deonicu na takmičenju često vam se može učiniti da su ostali plivači miljama daleko a da ste vi prvi ispred svih. Nikada ne obarajte pogled od cilja, budite konstantno usredsređeni i što je najvažnije nikada ne odustajte. Morate biti smireni i preorjentisani na tehniku a potom i na brzinu. Samo pravi plivači su vrhunski majstori u tome, potrebno je vreme i iskustvo da ovladate ovim tehnikama, ali morate biti uporni u tome.

8.Treneri znaju puno, ali ne mogu plivati umesto vas

- Izuzetan trener će u potpunosti na vas preneti svoje namere i iskreno će vam pomoći da uspete. Ono što se od vas traži je da uvek iznesete svoje namere jasno i budete otvoreni prema svom treneru. Trener je uvek tu za vas, ali ste u vodi vi sami sa sobom i od vas sve zavisi, to nikada nemojte da zaboravite.

9. Pravilno rukovođenje svojim vremenom

- Kao što smo i ranije naveli u ovom tekstu, plivanje je sport koji će vam oduzeti puno vremena. Kako bi pravilno balansirali između škole, sporta, prijatelja, spavanja, ishrane i ostalog, morate biti odlični u rukovođenju svojim vremenom. Uvek postavljajte prioritete i ne zapostavljajte svoju školu.

Savet

Postoje još najmanje 1000 važnih lekcija koje u ovom tekstu nismo spomenuli a kojih se možet i vi setiti. Bez obzira na to, ovaj sport je vredan vaše pažnje, pridružite se našem pobedničkom timu i usredsredite se na osvajanje pobedničkog postolja.

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić