Kalendar takmičenja 2019

<<  <  January 2021  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

13028820
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
4061
39931
83609
12720902
795861
1051361
13028820

27-01-2021 03:12
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

Veliki saveti za male novopečene plivače

veliki saveti za male plivace

U sledećem tekstu želeli bi da vas informišemo o određenim sastavnim delovima plivanja, koji će svakako uticati na usavršavanje vaše tehnike plivanja, vašu bezbednost u vodi i opšte napredovanje na treninzima.

1. Plivačke naočare

- Trebale bi predstavljati osnovu vašeg plivanja, biti udobne i dobro nalegati oko vaših očiju, kako bi vam omogućile zaštitu od uticaja hlora i dodatnu preglednost u bazenu. Trebali bi konsultovati svog trenera oko njihove kupovine i isprobati nekoliko modela dok ne pronađete one koje će vam najviše odgovarati i koje neće propuštati vodu.

2. Kupaći kostimi i gaćice

- Ukoliko planirate da plivanje postane vaša omiljena i dugoročna aktivnost, kvalitetni i udobni kupaći kostimi ili kupaće gaćice otporne na hlor, svakako će duže trajati i omogućiti vam ugodno plivanje. Ukoliko želite da nosite kupaći kostim ili gaćice našeg kluba, pogledajte ih na našem sajtu u delu oprema ili pozovite kancelariju kluba.

3. Kapa za plivanje

- Kao i sa plivačkim naočarima, kapa za plivanje će zaštititi vašu kosu od delovanja hlora. Ukoliko želite da nosite kapicu sa amblemom svog kluba informišite se na naše msajtu u delu oprema ili pozovite kancelariju kluba.

4. Budite pažljivi prema svojim drugarima

- Kada krenete sa svojim treninzima, veoma je važno da pazite na svoje drugare plivače koji plivaju sa vama u istoj pruzi i zaustavljate se samo na krajevima bazena a ne na sredini pruge. Uvek zadržavajte svoju stranu, budite ozbiljni i ne dirajte svoje drugove plivače u toku treninga i ne ometajte ih.

5. Obratite pažnju na svog trenera

- Kada ste na treningu, veoma je važno da pažljivo slušate uputstva svoga trenera. Nikako ne bi trebali na svoju ruku da skačete u vodu ili ronite, odlazite van bazena bez odobrenja vašeg trenera. Imajte na umu da dolaskom na trening vaš glavni cilj je postati bolji plivač, a to ćete postići jedino ukoliko pažljivo slušate uputstva trenera. Ukoliko imate bilo kakav problem ili nedoumicu, odmah se posavetujte sa svojim trenerom.

6. Briga o stvarima

- Iako ste još uvek mali, vrlo je važno da naučite da brinete o svojim stvarima. Pokušajte da zapamtite i sami proceduru koja se odigrava od vašeg dolaska na bazen, presvlačenja, ulaska u vodu, izlaska iz vode, sušenja kose, oblačenja i odlaska. Uvek imajte svoju potrebnu opremu (kapicu, kupaći kostim ili gaćice, dasku i sl.) spremljenu kod svoje staze i pre početka treninga, pre nego što počnete plivati.

7. Uključite i roditelje u svoj program

- Razgovarajte sa svojim roditeljima i uputite ih u tehnike plivanja koje ste naučili, u savete svog trenera, tražite njihovu podršku i pozitivan stav, i neka se zajedno sa vama raduju vašim novim uspesima.

8. Uključite se i telom i duhom

- Kada dolazite na svoj trening, prvenstveno bi trebalo da se radujete i sve shvatate kao igru, ali jednim malim delom, razmišljajte i o novim naučenim tehnikama, slušajte savete svoga trenera i pokušajte da poradite na svojim slabim stranama kako bi postali što bolji plivač.

9. Svaki plivač je drugačiji

- Svako od nas normalno je da ima nekog svog idola, i da u sport ulazi zbog različitih verovanja. Shvatite da ste vi jedinstveni i ne upoređujte se sa svojim drugarima. Neko od njih će imati bolji rad nogu, neko drugi ruku, neko će biti slabiji ili napredniji, ali je najvažnije da verujete sebi, budete drugačiji, i potom inspirišete i druge svojim sposobnostima i znanjem ali je najvažnije da prihvatate znanje koje vam prenosi vaš trener.

10. Ishrana sportiste plivača

- Pošto ste vi još uvek mali, ne idete sami u kupovinu i ne pripremate hranu, morate uticati i edukovati svoje roditelje o ishrani koju bi trebali da ispoštuju za vas a možete je pronaći i na našem sajtu u okviru plivačkog kutka a veoma važnu prvenstveno za vaše zdravlje a potom i dalje napredovanje u plivanju.

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić