Kalendar takmičenja 2019

<<  <  October 2019  >  >>
 Mo  Tu  We  Th  Fr  Sa  Su 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

________________________

Treneri kluba:

Prof. Njegovan Snežana
Prof. Bojić Ana 
Aleksandra Beserovac
Simić Aleksandar
Sandić Aleksandar
Milošević Miloš

Brojač poseta

3036902
Danas
Juče
Ove nedelje
Prošle nedelje
Ovog meseca
Prošlog meseca
Ukupno
1247
5190
54521
2921158
167172
319638
3036902

21-10-2019 04:44
 
 Kontakt podaci
 _______________________
Sedište kluba:
SD Crvena Zvezda
Ljutice Bogdana 1a, Beograd
Tel/fax: 011/2661-872
011/4033-965
 _______________________
Skype: plivacki.crvenazvezda
 _______________________
Sekretar kluba:
Ana Bojić
Tel: 060/5057980
 _______________________
Broj računa:
UniCredit
Bank-Beograd 170-875-08
 _______________________
Radno vreme kancelarije:
Od pon - pet od 09-16h

upis novih clanova 2019

3 zdrava recepta ukusne pizze

zdrava pizza

Verujemo da ukoliko bi napravili jedno istraživanje oko toga koje je omiljeno visoko kalorično jelo svakog od vas, da bi najviše odgovora sigurno bilo vezano za pizzu. Međutim, da li ste se zapitali može li se napraviti ukusna ali u isto vreme i zdrava i nisko kalorična pizza? Predstavljamo vam 3 načina putem kojih možete uživati u svojoj omiljenoj hrani bez ikakve griže savesti, a uz to znati da jedete nešto hranjivo i puno proteina i dobrih ugljenih hidrata.

1. Pizza od karfiola

karfiol pica1a

Osobe koje vole da jedu povrće a naročito karfiol, kao i one koje izbegavaju da unose ugljene hidrate izabraće ovu kombinaciju. Ova pizza verovali ili ne nema ni zrno brašna u sebi jer je testo napravljeno od karfiola.

Sastojci:

  • 500 g karfiola - samo cvetovi bez korena i lista
  • 1 jaje
  • 100 g mozzarelle ili nekog drugog topivog sira
  • 2 kašičice sitnog parmezana
  • začini po želji (origano, bosiljak)
  • malo ulja

Priprema:

Karfiol prokuvajte (može se koristiti i zamrznuti), i dobro ocedite. Kvalitet testa zavisi će od toga koliko ste ga uspešno ocedili. Usitnite cvetove viljuškom ili štapnim mikserom dok ne dobijete pire. Pomešajte sa ostalim sastojcima i dobro izmešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Oblikujte ga kao testo za pizzu, a potom na papiru za pečenje stavite u pećnicu na 200 stepeni C oko 20-ak minuta, dok ne dobije nežno smeđu boju. Izvadite iz pećnice, stavite nadev po želji i pecite još 10-ak minuta. Uživajte.

Nutritivna vrednost bez nadeva:

Energetska vrednost: 590 kcal
Masnoće: 32 g
Ugljeni hidrati: 29 g
Proteini: 43 g

2. Pizza od lana

pizza lanena

Semenke lana sadrže brojne hranjive materije: linolnu (omega-6), oleinsku (omega-9) i palminsku masnu kiselinu, a više od polovine masnoća sadržanih u lanu, čini alfa linolenska kiselina (omega-3). Tu su još i vitamini B1, B2 i C, fitosteroli,  minerali kalcijum, selen, bakar, gvožđe, cink, natrijum, magnezijum, fosfor i kalijum kao i vitamin E i karoten. Polovina masnoća je sadržana u omega-3 masnoj kiselini što laneno seme čini najbogatijim biljnim izvorom te masne kiseline, bogatijim čak i od ribljeg ulja.

Sastojci:

  • 250 g lanenih semenki
  • 120 g sitnog parmezana
  • 2 jaja

Priprema:

U većoj posudi pomešajte lanene semenke, parmezan i 2 jaja i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Smesa će biti pomalo lepljiva pa je pustite najmanje 5 minuta da povuče više vode i postane lakša za razvlačenje.

Pećnicu zagrejte na 200 stepeni. Rukama koje ste prethodno umočili u vodu uzmite smesu i raširite je po papiru za pečenje koji ste stavili u veći pleh. Stavite u pećnicu da se peče 8 minuta pa izvadite i stavite nadev i pecite još 15 minuta.

Nutritivna vrednost bez nadeva:

Energetska vrednost: 239 kcal
Masnoće: 18 g
Ugljeni hidrati: 4 g
Proteini: 13 g

 

3. Pizza od kokosovog brašna

pizza kokosovo brašno

Kokos je poznat da obiluje zdravim mastima, a kada se doda prethodno pomenut lan onda testo ove pizze postaje pravi izvor zdravih masti, sa niskim udelom ugljenih hidrata, a visokim udelom proteina.

Sastojci:

  • 120 g lanenih semenki
  • 60 g kokosovog brašna
  • 60 g bademovog brašna
  • 120 g parmezana
  • 2 jaja
  • 1/2 čajne kašičice origana
  • 1/2 čajne kašičice sode bikarbone

Priprema:

Sve suve sastojke stavite u veću posudu i dobro promešajte. Dodajte 2 cela jaja i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu. Smesu premestite na papir za pečenje i raširite prstima ili oklagijom za testo. Pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 12 minuta pa izvadite i stavite nadev. Vratite ponovo u pećnicu i pecite još 15 minuta ili dok "testo" ne dobije zlatno-smeđu boju.

Nutritivna vrednost bez nadeva:

Energetska vrednost: 493 kcal
Masnoće: 33 g
Ugljeni hidrati: 5,5 g
Proteini: 29 g

Copyright © 2017 Plivački klub CRVENA ZVEZDA Beograd Powered by Nikola Lukić